KOROŠKE DOBROTE
'Pri lipi sedimo, prav dobro se gostimo',je misel, ki jo je dr. Janez Bogataj namenil prvi strani našega jedilnega lista.
Reprezentativni jedi koroške sta skuta po koroško in mežerli.
Pri lipi vsak dan pečemo kruh, sami pripravljamo štruklje s hišno skuto, spuščamo ocvirke, delamo bučni sladoled,… Jedi so sezonskega značaja, saj uporabljamo sestavine, pridelane v domačem okolju in ne eko kmetijah. V kuhinji ne uporabljamo vegete in umetnih omak ali zamrznjenih ali kupljenih predproduktov.
Tovsti grumpi, kiblflajš, neklči, povitnjek, kvočevi nudli, trenta, špehova tifa, edavi žganki, rpičeva župa, črničev šnops, koroški mošt,…vse to so jedi in pijače, ki so krojile vsakdanjik in praznik koroških jedi.
Za vas danes te jedi pripravljamo po skrbno izbranih receptih naših prednikov in z ustvarjalnostjo današnjih dni.
Našo kulinarično pripoved smo poimenovali »MIZICA POGRNE SE«. Po želji vam pripravimo etno mizo z zbirateljskim porcelanom in priborom.
Za dober začetek dneva priporočamo koroški zajtrk. Pripravljamo posebne ponudbe za skupine, družinska in osebna slavja. Catering koroških dobrot prilagodimo vašim željam.
DOŽIVITE OKUSE SKORAJ ŽE POZABLJENIH JEDI, KI SO JIH PRIPRAVLJALE ŽE NAŠE BABICE.
Pokušina koroških dobrot
Mizica pogrne se
Kiblflajš s jabolčnim hrenom
Skuta po koroško
Mežerli
Gobova juha, ajdovi žganci z ocvirki
Gobova juha, ajdovi žganci z ocvirki
Helenin krožnik s siri treh dolin
File postrvi v koruzni moki
Jelen v hruškovi omaki
Neklči s praženimi jurčki
Ajdovi štruklji z orehovim nadevom, sladoled z bučnimi semeni
Kvočevi nudli (žepki s suhimi hruškami)